![](https://seyahatkitabi.com.tr/wp-content/uploads/2024/10/ay-cekirdegine-tas-cikartir-kabugu-da-yeniyor-firinda-kavurun-vitaminli-atistirmalik-1-f1k6Pdt1.jpg)
Sonbahar atıştırmalıkları kelam konusu olduğunda, kabak çekirdekleri hem besleyici hem de lezzetlidir.
![](https://seyahatkitabi.com.tr/wp-content/uploads/2024/10/ay-cekirdegine-tas-cikartir-kabugu-da-yeniyor-firinda-kavurun-vitaminli-atistirmalik-2-GdnRbERQ.jpg)
Kabak çekirdeklerini hem marketten alabilirsiniz lakin kendi kabak çekirdeğinizi kendiniz de yapabilirsiniz.
![](https://seyahatkitabi.com.tr/wp-content/uploads/2024/10/ay-cekirdegine-tas-cikartir-kabugu-da-yeniyor-firinda-kavurun-vitaminli-atistirmalik-3-NLxsKWJp.jpg)
Bunun için bal kabağına gereksiniminiz var. Bak kabağının içinde bulunan çekirdekler ismi üzerinde kabak çekirdeğidir. Pekala kabak çekirdeği nasıl yenir?
![](https://seyahatkitabi.com.tr/wp-content/uploads/2024/10/ay-cekirdegine-tas-cikartir-kabugu-da-yeniyor-firinda-kavurun-vitaminli-atistirmalik-4-kHkGadmy.jpg)
Kabak çekirdeğini kabuklu yahut kabuksuz olarak yeme seçeneğiniz var. Her iki çeşit de çok istikametli olduğundan, denemeye bedel. Çiğ olarak da yenebilen kabak çekirdeklerini kavurmak fındıksı lezzetini o kadar artırır ki kesinlikle bu formuyla de denemelisiniz.
![](https://seyahatkitabi.com.tr/wp-content/uploads/2024/10/ay-cekirdegine-tas-cikartir-kabugu-da-yeniyor-firinda-kavurun-vitaminli-atistirmalik-5-BtbxdxjO.jpg)
Ayrıca, çiğ kabak çekirdeklerinin fitik asit içerdiğini ve bu nedenle kimileri için sindiriminin sıkıntı olduğunu unutmayın. Yemeden evvel çekirdekleri kavurmak fitik asit düzeyini azaltarak onları sindirime biraz daha uygun hale getirecektir.
![](https://seyahatkitabi.com.tr/wp-content/uploads/2024/10/ay-cekirdegine-tas-cikartir-kabugu-da-yeniyor-firinda-kavurun-vitaminli-atistirmalik-6-lxGbHzrL.jpg)
Kabak çekirdeklerini bütün olarak yemenin en kolay yolu, evvelce ısıtılmış fırında 350 derecede yaklaşık 10 dakika yahut altın rengi kahverengi olana kadar kavurmaktır.
![](https://seyahatkitabi.com.tr/wp-content/uploads/2024/10/ay-cekirdegine-tas-cikartir-kabugu-da-yeniyor-firinda-kavurun-vitaminli-atistirmalik-7-uqyqkFv1.jpg)
Fırına attığınız kabak çekirdeklerinizin üzerine biraz tuz ekleyerek de daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
![](https://seyahatkitabi.com.tr/wp-content/uploads/2024/10/ay-cekirdegine-tas-cikartir-kabugu-da-yeniyor-firinda-kavurun-vitaminli-atistirmalik-8-6kR27Av7.jpg)
Son olarak beslenme uzmanlarına nazaran şayet çekirdek yemeyi seviyorsanız ay çekirdeğinin kabak çekirdeğinden daha ziyanlı olduğunu unutmayın. İki çekirdek ortasında kesinlikle kabak çekirdeğini tercih edin.