Loma Linda Health Üniversitesi araştırması: ‘Fazla kırmızı et tüketmek ölüm riskini artırıyor’

‘Kırmızı et’ tüketmek bazılarına nazaran sağlıklı ve olmazsa olmaz bir beslenme tipiyken; bazıları ise hayvansal her türlü besinden uzak durmayı tercih edebiliyor. Uzmanlar ise mevzuyla ilgili sıklıkla araştırmalar yaparak beslenme çeşitlerinin sıhhatimize tesirlerini gözler önüne sermeye devam ediyor.

WebTekno’nun haberine nazaran; araştırmacıların son konusu ise pek çok insanın en sevdiği yiyeceklerden biri olan kırmızı etlerin aslında bedenimize ziyanlı olabileceğini ortaya koydu. Pek çok insanı kızdıracak olan araştırmanın telaş yaratan sonuçları yalnızca kırmızı eti de kapsamıyor.

‘İŞLENMİŞ BESİNLER VE KIRMIZI ET VEFAT RİSKİNİ ARTIRIYOR’

İşlenmiş besin denince akla gelen birinci gelen şeyler marketlerden alınan ve birtakım süreçlerden geçmiş olan eserler olsa da, durum aslında pek de sanıldığı üzere değil. Konutlarda yapılan yemekler, salçalar, reçeller de ısıl süreçten geçtiği için bir nevi işlenmiş besin olarak sayılıyor.

Ancak Loma Linda Health Üniversitesi uzmanları bu besinleri fazla tüketmenin epeyce önemli sonuçları olabileceğini ortaya koydu. 77 bini aşkın iştirakçiyle gerçekleştirilen araştırmada iştirakçilerden sıhhat bilgileri, uyduladıkları diyetler ve beslenme halleri üzere bilgiler alındı.

Katılımcıların verdikleri bilgiler Ulusal Vefat Endeksi tarafından sağlanan bilgilerle tahlil edildi. Araştırma takımı, bilgileri evvel işlenmiş besinler için ele aldı. Çıkan sonuçlar ise epey şaşırtıcıydı zira tahliller işlenmiş besinleri fazla tüketen şahısların yüzde 14 daha fazla vefat riski taşıdığını ortaya koyuyordu.

YÜZDE 8’LİK ARTIŞ

Sıra kırmızı ete geldiğindeyse, araştırmacıların kırmızı etleri kümelere ayırması gerekti. Alt kümelere ayrılan kırmızı etlerin tamamının ortalaması alınan sonuçlarda, günde 30 gramdan fazla et yiyen bireylerin vefat riskinde yüzde 8’lik bir artış olduğu gözlemlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir